Denunciem la situació en la que es troba el cos de sanitaris/es de les i els Bombers de Barcelona


Denunciem la situació en la que es troba el cos de sanitaris/es de les i els Bombers de Barcelona

 

Denunciem la situació en la que es troba el cos de sanitaris/es de les i els Bombers de Barcelona

 

Des de l’Agrupació de Bombers volem denunciar la situació en la que es troba el nostre cos de sanitaris/es actualment.

Tal i com s’ha posat de manifest en la resposta a la pandèmia de la Covid‐19, en la qual hem tingut un paper cabdal en la logística de la ciutat de Barcelona, seria necessari un nou model en l’estructura sanitària de Bombers, per la qual cosa reclamem, un cop més, la incorporació de metges.

Hem d’aprendre de l’experiència d’aquests darrers mesos per a valorar i treure el màxim profit de les nostres capacitats i competències en la Protecció Civil.

D’altra banda, per diferents motius estan marxant sanitaris/es (jubilacions, accés a altres cossos o places, etc.) i com a conseqüència cada cop tenim més places vacants pendents de cobrir. Hi ha aprovada una convocatòria de 12 places (més bossa d’interinatge) pel 2021 però a hores d’ara encara no hi ha data prevista.

Encara estem esperant que l’Administració doni una resposta pel que fa al TES (Titulació de Tècnic en Emergències Sanitàries) i a com es resoldrà la situació de tots aquells companys que no disposen d’aquesta titulació. Esperarem fins que el SEM absorbeixi les tasques sanitàries dels Bombers de Barcelona i ja sigui massa tard per a mantenir els nostres propis sanitaris, com ha passat als Bombers de la Generalitat?

Apostem per ser ambiciosos i ampliar la cartera de serveis del cos de sanitaris/es: ambulàncies bariàtriques, trasllats per transplantaments, etc.

Per això, des de CCOO reclamem un cop més respostes i una reunió urgent amb Direcció de l’SPEIS per tal de donar una sortida anticipada a un problema que arribarà ben aviat.

 

Documentació relacionada en pdf: 2020-09-27 denuncia sanitaris