EL REI VA DESPULLAT: La gestió de Direcció i la passarel·la del 112


A la rondalla del “Rei despullat”, un rei és convençut per uns estafadors de que posseeixen un vestit preciós d’una tela especial que la gent poc intel·ligent no pot veure, així que tothom, fins i tot el mateix rei, per no se titllat de ximple, deia que veia el preciós vestit que li havien fet els estafadors. Al final el rei va sortir orgullós a una desfilada sense roba, creient que anava amb les teles més fines, fins que un nen va cridar: el Rei va despullat! Llavors va caure tota l’engany i tot el poble se’n va riure. Mentrestant, els estafadors ja havien marxat amb els diners.

L’equip de direcció de Bombers de Barcelona va despullat!!! I en conseqüència tot el cos de Bombers.

Els han venut un vestit, un conveni de 112, on s’interpreta que els bombers som súbdits del SEM, i on sembla que, sempre que hi hagi persones afectades, el 112 passarà la trucada al SEM, el qual parlarà amb l’alertant i, si ells ho consideren, activaran a Bombers.

És per això que des de l’Agrupació de CCOO ens preguntem, què passarà amb els següents tipus de serveis? Ens activaran o ens quedarem al parc fins que se’ns reclami? Continuarem veient com perdem minuts d’or fins que ens activen?

  • Emergència medica en domicili sense saber si hi ha accés.
  • Intent de suïcidi o suïcidi confirmat.
  • Persona precipitada de difícil accés.
  • Accidents de trànsit amb ferits.
  • Accidents en el medi rural.

És la nostra intuïció (basada en l’experiència i en el que passa actualment de forma constant) en tant que en el document no es reflexa de qui és la titularitat dels serveis, com sí passa entre GUB i Mossos.

El document que s’ha signat té aspectes positius, però amb falta total de planificació que

caracteritza l’SPEIS entenem que trigarem temps en poder gaudir-les:

  • A partir d’ara el CGE de Bombers rebrem en pantalla totes les “cartes” dels serveis assignats al SEM, per tant podrem veure el que passa a la ciutat. La part negativa és que per gestionar tota aquesta informació necessitem augmentar el personal de SALA, que ja està en precari actualment. Quan pensen augmentar plantilla? Quan trigaran en formar-la?
  • El document també parla de crear un Centre d’Emergències de Barcelona (CEB), però ni rastre de quan ni on. Això suposaria el trasllat definitiu del CGE (trasllat que portem reclamant de fa anys), un CGE que no té ni pla d’autoprotecció, tot i que hi ha personal treballant en aquelles instal·lacions des de 2005.

El que més ens preocupa és que en converses privades hem pogut comprovar que el Sr. Sebastià Massagué ha conegut el contingut d’aquest document un dia abans de la seva aprovació. Cap directiu de Bombers ha anat a les reunions a defensar el nostre servei integral davant del 112 i la resta de serveis que gestionen l’emergència a la ciutat?

Fa molt de temps que els «sastres» li estan fent el vestit, i ni ell ni els seus “homes de confiança» (els caps de divisió), s’han atrevit a dir-li que va despullat. No sigui que semblin uns ineptes. És més, la seva mala gestió quan era Cap de la Divisió de Grups Operatius Especials de la Generalitat va acabar provocant més tard, la pèrdua del personal sanitari dels GRAE (GEM) a favor del SEM. Sembla que no aprèn dels errors.

Deixant a part la rondalla, tenim un director que ni dirigeix els seus directius, ni lluita ni defensa Bombers de Barcelona davant dels seus superiors polítics. Per l’Ajuntament, Bombers funciona molt bé i estem molt contents i ben valorats pels ciutadans…

Tenim la sensació que el nostre Director (amb el suport de la resta de la Direcció) és un nino de palla que ja li va bé a l’Ajuntament, perquè ni protesta ni fa feina: On esta el famós Decret de Guàrdia? Seguirem sent súbdits de l’ISPC tot i les queixes de la majoria de formadors? Per quan una escola pròpia? I un pla seriós de desenvolupament de les especialitats? I la unitat sanitària? Com anem amb el TES? I el parc de l’Eixample? I el reglament de règim intern? Com tenim el trasllat del CGE? i l’ampliació del personal de la sala?…

Necessitem algú al capdavant de Bombers que cregui en nosaltres i tingui una visió de futur ambiciosa i planificada. Creiem que no demanem tant…

Les coses han de canviar!!