ÚLTIMA REUNIÓ GSAB-BOMBERS


Grup de Salvament Aquàtic de les i els Bombers de Barcelona.

El passat dia 6, després de molt insistir per part de l’Agrupació CCOO i la Intersindical-CSC, va tenir lloc una reunió amb direcció sobre el GSAB (Grup de Salvament Aquàtic de Bombers de Barcelona).

Es força la reunió doncs des de el JUNY, tenen sobre la taula un reglament de règim intern, que son les bases per poder desenvolupar la ESPECIALITAT de “Submarinistes” en un futur pròxim i a la llarga, les altres especialitats i la carrera horitzontal de Bombers. La seva resposta, com ja va sent habitual amb aquesta direcció, es que no tenen res fet.

Que quedi clar, després de 6 mesos (+4 anys anteriors), els senyors Angel Lopez i Rubén Estela es presenten a una reunió monotemàtica amb les mans buides !

Els fets confirmen que la intenció de la direcció es no avançar en el desenvolupament del Pla Director i que ja els hi va be que altres cossos vagin usurpant-nos competències amb altres barques de rescat. Com menys feina mes descansats arribaran a la jubilació, el seu únic objectiu.

Amb aquesta situació els integrants del GSAB han decidit que nomes realitzaran allò que estan obligats a fer, que es mantenir la titulació al dia. Deixaran de fer les practiques programades i totes les demes funcions que no tenen reconegudes i que feien per bona voluntat (teniu un comunicat al respecte del dia 8 que conté 9 punts).

Per si no hi hagués prou, posem sobre el paper, altres exemples clars de com menyspreen els companys del GSAB i a bombers en general.

La embarcació es va espatllar al Abril, es va demanar una solució urgent i tot just fa una setmana que l’han reparat, s’han passat tot l’estiu sense poder actuar.

La nova embarcació licitada, requereix una titulació especial, i de moment no s’ha fet cap pas perquè els bombers l’aconsegueixin. Sembla que segueixen la mateixa tàctica que amb el TES, esperar que caigui del cel.

El J-12 es de l’any 1996, el vehicle mes vell de tots, i s’ha aturat la licitació per falta de pressupost, no te etiqueta ambiental ni cinturons de seguretat.

La reunió va durar 3h30min, i es va tornar a reclamar el trasllat del CGE, passarel·la 112, parc Eixample, places d’infermer, metge, TES, condicions dels tècnics del speis, toxicitat, consolidació de GJ, etc. Nomes demanem que direcció treballi i planifiqui per donar un futur a Bombers de Barcelona.

Tornem a fer de Bombers

un cos exemplar!